Bourgogne Côte-D'or 2022

Sklizeň je převážně odstopkována s někdy několika částmi celých hroznů.
Dlouhá vinifikace, která trvá přibližně měsíc a je rozdělena do několika kroků:
Prvním krokem je 1 týden macerace za studena následovaný týdnem fermentace a nakonec 2 týdny macerace a extrakce. To umožňuje zachovat aroma při pomalé extrakci, ale v průběhu času.
Zrání v dubových sudech bude trvat 10 až 18 měsíců s 20 až 50 % nového dubu, v závislosti na označení, aby se neskryla chuť vína.
Tento krok má za cíl strukturovat a rozvinout aromatické látky při zachování čerstvosti.

630 Kč 520,66 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (4 ks)
Bourgogne Côte-D'or 2022
Bourgogne Côte-D'or 2022
Novinka

Detailní popis produktu

Apelace: Bourgogne
Obec: Santenay
Odrůda: 100% Pinot Noir
Zemědělský management: Udržitelné zemědělství
Půda: jílovito-vápenec, vápenec s gryphae
Teplota podávání: 16-18 °C

 

Panství je staré, LEQUINové jsou vinaři v Santenay od roku 1604.
S vášní zvěčňujeme toto know-how předků.
Každá generace přináší do stavby svůj kámen v úctě k tradicím.
Práce začíná na vinici.
Vinná réva je živá bytost, která vám věnuje pozornost, kterou jí věnujete.
Proto používáme pouze organická hnojiva, provádíme orbu, přírodní zatravnění, mykorizaci
mladé rostliny a rozumná kontrola.
Tyto země jsou naším dědictvím, je nezbytné je zachovat.
Z důvodu ochrany sklizně je sklizeň 100% ruční.
Bílá vína (Chardonnay): jsou drcena a poté lisována. Fermentace probíhá výhradně v dubových sudech
může trvat až do příštího jara. Tato technika vyžaduje hodně pozornosti, ale umožňuje hodně získat
jemnosti a složitosti. Stárnutí na kalech trvá 10 až 12 měsíců.
Červená vína (Pinot Noir): převážně odstopkovaná sklizeň s někdy nádechem celé sklizně.
Dlouhá vinifikace trvající asi 1 měsíc, která probíhá ve 3 fázích:
1 týden macerace za studena, 1 týden fermentace, 2 týdny macerace/extrakce.
Je to proto, aby se zachovaly chutě šetrnou, ale dlouhotrvající extrakcí.
Následuje zrání v sudech, které může trvat 10 až 18 měsíců. Podíl nových
do každého cuvée se přivádí sudy, mezi 20 a 50 % v závislosti na označení, aby došlo k sublimaci
chuť vína bez maskování příliš výraznou dřevitostí.
Účelem tohoto kroku je strukturovat a rozvinout aromatické látky vína při zachování
svěžest.
Vinařství není exaktní věda, ale spíše alchymie, kde je nutný cit, každý rok a
každý pozemek je jiný