Corton-Charlemagne Grand Cru 2020
LEGENDÁRNÍ VÍNO. MÍSTO ODKUD ÚDAJNĚ KAREL IV PŘIVEZL PINOT NOIR DO ČECH.
ROČNÍ PRODUKCE 300 LAHVI
DODÁME V DÁRKOVÉ DŘEVĚNÉ KRABICI V HODNOTĚ 200 KČ ZDARMA
Hrozny se před lisováním rozdrtí. Fermentace probíhá celá v dubových sudech a může trvat až do příštího jara
Tento způsob vinifikace vyžaduje hodně pozornosti, ale dovoluje, aby víno mělo větší komplexnost a jemnost
Zrání na kalech po dobu 10 až 12 měsíců
Apelace: Corton-Charlemagne Grand Cru
Vesnice: Aloxe Corton
Odrůda: 100% Chardonnay
Půda: Jíl a vápenec
Teplota podávání: 14-17 °C
Detailní popis produktu
Poznámky k degustaci:
Pojmenování: Corton-Charlemagne Grand Cru
Vesnice: Aloxe Corton
Odrůda: 100% Chardonnay
Půda: Jíl a vápenec
Teplota podávání: 14-17 °C
Legendární vinice, náš pozemek je ideálně umístěný,
což mu dodává výjimečnou jemnost a eleganci s květinovými a medovými tóny.
V Languettes, těsně nad cuverie Louise Latoura. Minerálnější vůně , trochu více svěžesti, jistě elegance. Plné, náznak malého zrnka taninu v základu. Docela hedvábné a trochu bohaté na máslo. Závěr je široký a působivý, vydrží velmi dobře. Dobré víno, bez chyb.
Doplňkové parametry
Kategorie: | burgundská bílá vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Panství je staré, LEQUINové jsou vinaři v Santenay od roku 1604.
S vášní zvěčňujeme toto know-how předků.
Každá generace přináší do stavby svůj kámen v úctě k tradicím.
Práce začíná na vinici.
Vinná réva je živá bytost, která vám věnuje pozornost, kterou jí věnujete.
Proto používáme pouze organická hnojiva, provádíme orbu, přírodní zatravnění, mykorizaci
mladé rostliny a rozumná kontrola.
Tyto země jsou naším dědictvím, je nezbytné je zachovat.
Z důvodu ochrany sklizně je sklizeň 100% ruční.
Bílá vína (Chardonnay): jsou drcena a poté lisována. Fermentace probíhá výhradně v dubových sudech
může trvat až do příštího jara. Tato technika vyžaduje hodně pozornosti, ale umožňuje hodně získat
jemnosti a složitosti. Stárnutí na kalech trvá 10 až 12 měsíců.
Červená vína (Pinot Noir): převážně odstopkovaná sklizeň s někdy nádechem celé sklizně.
Dlouhá vinifikace trvající asi 1 měsíc, která probíhá ve 3 fázích:
1 týden macerace za studena, 1 týden fermentace, 2 týdny macerace/extrakce.
Je to proto, aby se zachovaly chutě šetrnou, ale dlouhotrvající extrakcí.
Následuje zrání v sudech, které může trvat 10 až 18 měsíců. Podíl nových
do každého cuvée se přivádí sudy, mezi 20 a 50 % v závislosti na označení, aby došlo k sublimaci
chuť vína bez maskování příliš výraznou dřevitostí.
Účelem tohoto kroku je strukturovat a rozvinout aromatické látky vína při zachování
svěžest.
Vinařství není exaktní věda, ale spíše alchymie, kde je nutný cit, každý rok a
každý pozemek je jiný