Meursault "Les Corbins" 2019
MEURSAULT BITOUZET-PRIEUR
Poznámky k degustaci: Zlatá žlutá. Minerálni vůně. Diskrétní, velmi jemné na vstupu do patra, pěkná jemná kulatost, typická pro Meursault, s jemnou mineralitou. Velmi dlouhé na patře.
BUKET
Minerální vůně
GASTRONOMIE
Sushi Ryby
Detailní popis produktu
"Meursault je srdcem vinařského Burgundska. Ikonické víno. Není co řešit - musí se vypít ! "
DOKONALOST. Pokud by jedno slovo mělo shrnout Domaine Bitouzet-Prieur, bylo by to bez stínu pochybností toto. „Snažíme se nastavit pro sebe a naše odesílatele ty nejvyšší standardy,“ komentuje François Bitouzet, který se k rodinné firmě připojil v září 2005 a ví až příliš dobře o čem mluví a až příliš dobře ví, o čem mluví. Je to François, kdo je nejen zodpovědný za přijetí zemědělství raisonnée, ale také za zavedení některých dalších evolučních změn.
François a jeho tým si uvědomují, že Grand Vin se rodí z dokonale vyzrálých a zdravých hroznů, neúnavně pracují na dosažení tohoto cíle. To vyžaduje nejen dodržování přísně kontrolovaných výnosů, ale také sledování agrobiologického impulsu, který zahájil jeho otec Vincent, který zahrnuje respektování terroir zákazem používání chemických prostředků na hubení plevele, a tedy návrat k přirozenému obdělávání půdy.
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně a putují přímo do lisu. Lisování je plynulé a pomalé, aby se z hroznů extrahovaly ty nejlepší složky. Po lehkém usazení jsou mošty přemístěny do francouzských dubových sudů (20-25% nový dub), kde proběhne alkoholové kvašení (za použití domácích kvasinek) a následně jablečno-mléčné kvašení. Po 12-16 měsících zrání se provede první rýhování a poté lehké čeření. Plnění do lahví probíhá na konci druhé zimy po sklizni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | burgundská bílá vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | AOC Meursault |
Objem: | 0,75 l |
Archivace: | 5-8 let |
Obsah alkoholu: | 14,2% |
Odrůda: | Chardonnay |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
DOKONALOST
Pokud by jedno slovo mělo shrnout Domaine Bitouzet-Prieur,
bylo by to bez stínu pochybností toto.
„Snažíme se nastavit pro sebe a naše odesílatele ty nejvyšší standardy,“
komentuje François Bitouzet, který se k rodinné firmě připojil v září 2005 a
ví až příliš dobře o čem mluví a až příliš dobře ví, o čem mluví.
Je to François, kdo je nejen zodpovědný za přijetí zemědělství raisonnée,
ale také za zavedení některých dalších evolučních změn. François a jeho tým si uvědomují,
že Grand Vin se rodí z dokonale vyzrálých a zdravých hroznů, neúnavně pracují
na dosažení tohoto cíle.
To vyžaduje nejen dodržování přísně kontrolovaných výnosů,
ale také sledování agrobiologického impulsu, který zahájil jeho otec Vincent,
který zahrnuje respektování terroir zákazem používání chemických prostředků
na hubení plevele, a tedy návrat k přirozenému obdělávání půdy.