Pinot Noir Alsace

Suché červené víno, které naplní nos a patro vůní třešní.
Ovocné, lehké s hedvábnými tříslovinami, naše Pinot Noir má dobrou 
vláčnost na patře a je velmi příjemné. 
Pinot Noir se dokonale hodí k rybám, drůbeži, lahůdkám, pečivům, červenému masu, zvěřině a sýrům. 

 

 

Položka byla vyprodána…
450 Kč 371,90 Kč bez DPH
Dostupnost: Vyprodáno
Pinot Noir Alsace
pinot noir 2021
Novinka

Detailní popis produktu

Alkohol : 13 % 

Tradičně metoda vinifikace a pěstování. Hrozny se sklízejí ručně a poté se umístí do kádí. Slupka a šťáva z hroznů se nechají 10 dní společně macerovat, aby víno získalo načervenalou barvu. Přirozeně přítomné kvasinky na hroznech zahájí proces alkoholového kvašení a šťáva a bobule jsou postupně lisovány pneumatickým lisem. O dva týdny později začíná proces druhé fermentace (známý jako „jablečno-mléčná fermentace“), aby bylo víno hedvábnější a elegantnější. Během fermentačních procesů se provádí kontrola teploty, aby byla zaručena stálost vůní a barvy. Dva až tři měsíce po procesu jablečno-mléčné fermentace se víno stáčí, aby mohlo začít zrát. Před lahvováním je každá nádoba filtrována, aby byla zaručena organická stabilita a konzervace vína.

Archivace : 5 let.

Doplňkové parametry

Kategorie: VINO PODLE TYPU
Hmotnost: 1.5 kg
Objem: 0,75 l
Původ: Francie , Alsace
Označení: AOC Alsace
Archivace: 5 let
Obsah alkoholu: 13%
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Thomas Rentz se v roce 1785 v Zellenbergu nadchl pro vinařství. 
Provozuje několik pozemků vinné révy a vyrábí vlastní víno pro rodinnou spotřebu 
a několik blízkých taveren. Od roku 1920 Edmond Rentz zvětšil svou vinici a zasvětil svůj život vínu z Alsaska.
Jako průkopník v stáčení v roce 1930 se rozhodl přizpůsobit kvalitu svých vín a na
každou láhev uvést své jméno. Vytvořil tak značku Edmond Rentz. Jeho syn Raymond Rentz se v roce 1953 ujal vedení Domaine a rozšířil
svou vinici o Zellenberg, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé a Bergheim.
Staví nový sklep a spojuje tradici s modernou. Náročný a dychtivý pracovat na kvalitě vín,
vinifikuje podle odrůd hroznů a terroir.