Saint-Aubin 1er Cru « Sur Gamay » 2021

Toto víno je husté tmavě červené barvy s fialovými odlesky. Skvělý Pinot Noir Na patře je živé a dobře zaoblené, s tóny dobře vyzrálého červeného bobulového ovoce. Bohaté taniny dodávají vínu robustní strukturu. Dobrá příloha k červeným masům, grilovaným nebo podávaným s omáčkou. Teplota podávání mezi 14 a 16 °C.

 
Servírovací teplota: 14 - 16° C
Archivace : 7-15 let
 
 

BUKET

 Červené bobulové ovoce     Třešně

GASTRONOMIE

  Červené maso

 

standardní cena: 1 190 Kč –24 % 900 Kč 743,80 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>10 ks)
Saint-Aubin 1er Cru « Sur Gamay » 2021
Saint-Aubin 1er Cru  « Sur Gamay » 2021
–24 %

Detailní popis produktu

 

"Vyrobeno pouze 1.000 láhvi a je to mimořádné St. Aubin ."

 

PŮSOBNOST: Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik, který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983, ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila v roce 2005. Po studiu na zemědělské škole Grand champ získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve Spojených státech.

„Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara. „Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se, co chci tady na rodinném statku dělat.“ Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin, zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet. Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté po premiers crus.

Typ půdy: jílovitý vápenec. 
Poloha: Jižně orientovaný pozemek leží na úpatí Roche Dumas.  
Stáří révy: vysazeno v roce 1964  
Odrůda hroznů: Pinot noir

Po ruční sklizni se hrozny třídí na vibračním stole, aby se odstranily suché bobule, zbytky listů a šťopky. Poté přejdou na jiný třídicí stůl, kde se odstraní všechny hrozny, které jsou nezralé, poškozené nebo vykazují známky hniloby. Zdravé hrozny jsou lisovány, aby se usnadnilo získání barvy a chuti. Před přemístěním do kádě se hrozny odšťopkují: odstranění šťopek snižuje svíravost budoucího vína. Fermentace začíná pomalu za použití nativních kvasinek a pokračuje po dobu 15 až 20 dnů. Víno následně zraje v sudech po dobu tří let.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: burgundská červená vína
Hmotnost: 1.5 kg
Původ: Francie , Bourgogne
Označení: AOC Saint-Aubin 1er Cru
Objem: 0,75 l
Archivace: 7-15 let
Obsah alkoholu: 13%
Odrůda: Pinot Noir

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

PŮSOBNOST
Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik, 
který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983,
ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila
v roce 2005. Po studiu na zemědělské škole Grandchamp získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na
jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve
Spojených státech. „Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara.
„Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku
podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se,
co chci tady na rodinném statku dělat.“ Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti
Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin,
zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet.
Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté
po premiers crus.