Saint-Aubin 1er Cru « Sur Gamay » 2021
Toto víno je husté tmavě červené barvy s fialovými odlesky. Skvělý Pinot Noir Na patře je živé a dobře zaoblené, s tóny dobře vyzrálého červeného bobulového ovoce. Bohaté taniny dodávají vínu robustní strukturu. Dobrá příloha k červeným masům, grilovaným nebo podávaným s omáčkou. Teplota podávání mezi 14 a 16 °C.
BUKET
Červené bobulové ovoce Třešně
GASTRONOMIE
Červené maso
Detailní popis produktu
"Vyrobeno pouze 1.000 láhvi a je to mimořádné St. Aubin ."
PŮSOBNOST: Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik, který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983, ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila v roce 2005. Po studiu na zemědělské škole Grand champ získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve Spojených státech.
„Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara. „Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se, co chci tady na rodinném statku dělat.“ Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin, zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet. Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté po premiers crus.
Typ půdy: jílovitý vápenec.
Poloha: Jižně orientovaný pozemek leží na úpatí Roche Dumas.
Stáří révy: vysazeno v roce 1964
Odrůda hroznů: Pinot noir
Po ruční sklizni se hrozny třídí na vibračním stole, aby se odstranily suché bobule, zbytky listů a šťopky. Poté přejdou na jiný třídicí stůl, kde se odstraní všechny hrozny, které jsou nezralé, poškozené nebo vykazují známky hniloby. Zdravé hrozny jsou lisovány, aby se usnadnilo získání barvy a chuti. Před přemístěním do kádě se hrozny odšťopkují: odstranění šťopek snižuje svíravost budoucího vína. Fermentace začíná pomalu za použití nativních kvasinek a pokračuje po dobu 15 až 20 dnů. Víno následně zraje v sudech po dobu tří let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VINO PODLE TYPU |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Původ: | Francie , Bourgogne |
Označení: | AOC Saint-Aubin 1er Cru |
Objem: | 0,75 l |
Archivace: | 7-15 let |
Obsah alkoholu: | 13% |
Odrůda: | Pinot Noir |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
PŮSOBNOST
Statek Miolane, spravovaný okouzlujícím a výkonným duem, je starobylý rodinný podnik,
který se dědí z generace na generaci. Patrick Miolane převzal kontrolu v roce 1983,
ve věku dvaceti let, a nyní spolupracuje se svou dcerou Barbarou, která se k týmu připojila
v roce 2005.
Po studiu na zemědělské škole Grandchamp získala Barbara zkušenosti s vinařstvím na
jiných pozemcích, nejprve v Chassagne-Montrachet, poté v oblasti Loiry a nakonec ve
Spojených státech. „Bylo pro mě důležité vidět, jak se věci dělají jinde,“ vysvětluje Barbara.
„Je toho hodně, co se můžeme naučit od ostatních, zejména pokud jde o komerční stránku
podnikání. Měl jsem také příležitost ochutnat mnoho různých vín a to mi pomohlo rozhodnout se,
co chci tady na rodinném statku dělat.“
Otec a dcera obhospodařují devět hektarů vinic v Saint-Aubin, vesnici v prestižní oblasti
Côte des Blancs. Přestože je toto panství úzce ztotožňováno s apelací Saint-Aubin,
zasahuje také do sousedních obcí Chassagne-Montrachet a Puligny-Montrachet.
Pěstuje převážně bílá vína a produkuje širokou škálu apelací, od Bourgogne aligoté
po premiers crus.