Sancerre Côte de Champtin rouge 2020
Produkce 800 láhvi
Pěstování Pinot Noir není obvyklé pro oblast Sancerre. Musím ale říct že terroir má rozhodující “slovo” v tomto případě . Tak, jako bílé Sancerre je výjimečně, tak i červené , pocházející ze zdejších vinic je taky charakteristické svoji chuti, vůni , barvou a mineralitou.
Chutné víno tmavé a hluboké barvy s vůní červeného ovoce.
Dobrá kapacita zrání od 5 do 10 let.
Detailní popis produktu
Vinifikace: tato šikovná sklizeň je vybírána v našich nejstarších vinicích, kde výnos nepřesahuje 40 hl/ha. Hrozny jsou zpracované studenou prefermentací po dobu 3 dnů, poté alkoholové kvašení během 8 a 10 dnů. Zrání probíhá v sudech o objemu 400 l po dobu 12 měsíců, což dává opečený podtón pod dřevitým nádechem.
Párování s jídlem: sýry, zvěřina, červené maso, «coq au vin».
Doplňkové parametry
Kategorie: | VINO PODLE TYPU |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Původ: | Francie, Loire Valley |
Označení: | AOC Sancerre |
Objem: | 0,75 l |
Archivace: | 5-10 let |
Produkce: | 800 lahví |
Odrůda: | Pinot Noir |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Panství se nachází ve vinařské vesnici Champtin jižně od Sancerre,
dříve nazývané Chambetin.
Pokud historie panství začíná kolem 17. století, nejnovější výzkumy se
datují k Edmé Champaultovi z roku 1725.
Po zničení vinné révy révokazem na konci 19. století
(nemoc révy způsobená hmyzem na kořenech vinné révy) Louis Champault
(známý jako Louison) rozvinul těžbu a panství se pak rozrostlo na 2 hektary.
Objevují se traktory a aby mohl následovat tento vývoj,
Louison kupuje první traktor s vysokou světlou výškou. Jeden z jeho synů,
Roger Champault, pokračoval v rodinném dobrodružství až do nástupu Clauda a Laurenta
v roce 1996. Prekurzory se vybavili moderním zařízením (nádrže s regulací teploty,
třídicí stoly atd.), vše zachovávající tradice.
Statek, vysazený na svazích s expozicí a vyhlášenými terroir, se nyní rozkládá na 22 hektarech.
Claude a Laurent zvěčňují tuto řadu vinařů a zvou vás k objevování jejich know-how.